Sinkko.org Mediaräppänä

Mediaperheen näivettynyt pää-äänenkannattaja

Sinkko.org Mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Kimmo

Kuinka Vistan MCE:n saa toimimaan DVB MPEG2:ien kanssa paremmin ?

6. Tammikuuta 2009 · Ei Kommenttia

MCE

Päätin aikanaan investoida olohuone-PC:hen, tarkoituksena käyttää sitä kaiken median toistamiseen (valokuvien katseluun, WMV -tiedostojen katseluun, MP3 -kuunteluun ja talletettujen MPEG2 striimien katseluun). Vaan eipä siitä olennaisimmalta osaltaan tullut mitään, kun MCE ei suostunut toistamaan yli puolta sellaisenaan taivaalta pudotettua MPEG2 -tiedostoa. Erityisesti YLE:n striimeissä on jotain kummaa, joka estää Windows Media Playeriä toistamasta videoraitaa.

Näissä tapauksissa PowerDVD, Total Media Player ja VLC kyllä toistivat tiedostot moitteetta, mutta MCE integraatio kun käyttää WMP:tä, niin lohtu oli kehno. Ensisijaisesti hain ratkaisua TS -> PS muunnoksesta, mutta dvbtoolsin ts2ps:llä, replexillä ja muutamalla muulla vastaavalla lopputulos oli aina jollain tavalla rikki WMP:n mielestä. Palasin siis dvbtoolsin ts2ps:ään, joka tuottaa minusta parhaimmin toimivan lopputuloksen. Hommahan täällä toimii niin, että taivaalta talteen putoaa halutut ohjelmat TS:nä ja ne muunnetaan PS:ksi katselua varten. Tallennus tapahtuu palvelimella, katselu verkon yli olohuonePC:llä jossa talon ainut Vista.

Tutkin vaihtoehtona vielä Elecardin MPEG2 playerin tunkkaamista MCE:hen, koska se osaisi näyttää suoraan myös TS:t (kuten VLC kait nykyään). MCE integraatio vaan osoittautui ikäväksi toteuttaa itse.

Elecard Mpeg2Plugin for WMP

Ratkaisu meni kuitenkin lopulta elegantisti, koska Elecardilta saa MPEG2 decoder packin WMP:lle. Homma menee siis niin, että Elecardin koodekki korvaa WMP:n käyttämän koodekin ja näin WMP oppi näyttämään myös taivaalta pudotettuja MPEG2:ia moitteetta! Paketti maksoi joulualessa huimat 17 euroa, joten se on erittäin hyvä tapa saada WMP “korjattua” tekemään ne temput, mitä sen alunperin pitäisi osatakin (normaalihinta $25). Suosittelen!

Tekstitystukea en ole jaksanut viritellä, koska kuka niitä tekstejä tarvitsee ?

In English: MPEG2 streams that have been stored from the terrestrial DVB-network in Finland do not neccessary play correctly in Windows Media Center in Vista. After doing ts2ps conversion (using dvbtools) player does not recognize the videostream at all. This can be easily fixed by installing (commercial) Elecard MPEG2 Decoder and Streaming PlugIn for WMP. After this, WMP uses Elecard codec and all the different flavors of MPEG2 PS can now be displayed without a glitch. Price of the codec pack is $25 and can be downloaded for trial from here.

Avainsanat: · , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.