Sinkko.org Mediaräppänä

Mediaperheen näivettynyt pää-äänenkannattaja

Sinkko.org Mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Kimmo

Jäkkiin jäin Mäkkiin. Vaan vaihtaako lahkoa ?

16. Kesäkuuta 2008 · Ei Kommenttia

Hankin käyttööni estetiikan nälästä, musiikin teon tarpeesta ja uteliaisuudesta Macbookin. Tarkoitus on myös käyttää sitä ns. henkilökohtaisen kalenterina repullisen kokoisen PC:n sijasta. Täytyypä sanoa, että aika tärsky on ollut pari viikkoa Mac OSX 10.5.3:n ja Core Duo 2:sta ihmetellessä!

Pohdin pitkään rinnakkaista vaihtoehtoa Win -läppärille ja puhdas Linux notebook oli vaihtoehtona. Melkeinpä väitän, että Mac on parempi, sillä kaikki Open Source softat, mitä kuvitella saattaa ovat asentuneet ja kääntyneet Macissa ihan niin kuin pitää. Eli kaikki sälät, mitä tarvitsee, saa toimimaan kuten kuuluukin (esim. uemacs, Apache2, DSS, MySQL, Perl5, PHP5). No sitten Macissä sen rinnalle tulee kelpo ikkunointijärjestelmä ja siihen saatavat sovellukset (kuten M$ Office 2008).

Ja se nopeus. Boottaus, palaaminen nukkumasta, VST instrumenttien toiminta (Propellerhead Reason 4) ja melkeinpä mitä mieleen on tullut kuittaa, toimii listan halvimmassa Macissa todellakin nopeammin kuin varsinaisena työkoneena edelleen olevassa Win XP Core2 2,33 Ghz läppärissä! Uskomaton juttu.

Entäpä estetiikka ? HP:n läppäri toimitetaan rinkan ja olutkärryjen kanssa (pienempään ei mahdu). Mac kulkee kainalossa kun se on niin kaunis 🙂 Niin, valkoisena tietysti!

Avainsanat: · , , , , , ,

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.