Sinkko.org Mediaräppänä

Mediaperheen näivettynyt pää-äänenkannattaja

Sinkko.org Mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Risto

Ilmaisia vinkkejä puolueille – mikä onkaan pielessä?

11. Kesäkuuta 2009 · Ei Kommenttia

Äskeisten EU-vaalien tulos ei ole niinkään yllättävä, jos on katsellut puolueiden kannattajatietoja kuten markkinatutkija usein tekee. Tässä ei kovin merkillisiä analyyseja tarvita kunhan katselee puolueiden kannattajien jakautumista sukupuolen ja iän mukaan. Käytettävissäni ei ole kovin hyviä tutkimustietoja, ja vaikka olisikin ei olisi kuitenkaan oikeutta julkistaa niitä. Joissakin näkemissäni tutkimusaineistoissa viime vuodelta on taustatietoina ollut mukana myös puoluekannatus.

Ensimmäinen johtopäätös on selvä: vaaleissa voittivat puolueet, joiden kannattajakunnassa alle 35-vuotiaiden osuus on suurimmillaan – siis Vihreät ja PS. Toinenkin johtopäätös on selvä: tulossa on sukupuolten sota – Vihreät ovat vahvimmin naisvaltainen puolue ja PS miesvaltaisin. Sukupuolten erot kärjistyvät politiikassa.

Seuraavassa kommentteja kaikille Korhosille ja muillekin.

Kokoomus. Kokoomus on jossain määrin miesvaltainen puolue, Keskusta taas naisvaltainen. Kokoomuksen kannattajakunnassa on siis naisvuotoa. Tämä on helppo ymmärtää kun katsoo kuinka Eija-Riitta Korhola eräässä tv-haastattelussa reteesti istui rehvasteli takakenossa. Vieressä Sari Essayah istui nätisti eteenpäin suuntautuneena kohti katsojia. Joku Piitu Kauppi voisi edustaa samanlaista kokoomusnaistyyppiä. Ei pienituloinen korkeakoulutettu nainen välttämättä samaistu näihin kovaa kokoomuslaista politiikkaa edustaviin naisiin vaikka ajattelisikin porvarillisesti. Siksi Keskusta ja Kristilliset saavat naisääniä.

Keskustalla on melko tasainen ikäjakauma, nuoriakin äänestäjiä löytyy. Kysymys on kuitenkin siitä, että onkohan se kannatus äidinmaidosta tai 4H-yhdistyksestä kotoisin ja kuinka kauan se kestää?

SDP on naisenemmistöinen puolue, ja heidän Korhosensa on oikeassa siinä, että puolue ei puhu nuorille. Puolueen viimeaikojen profiili on onnistunut myös karkottamaan miehiä, vahvimmin varmaankin Kymenlaaksossa. Puusta katsoen luulisi, että Kallio olisi Helsingissä demareiden parhaita tukialueita, mutta eipä ole enää. Vihreät ovat sen valloittaneet, kuten Alppilankin ja varmaan monta muuta aluetta. Suosittelen, että Juttutupa myydään pikimmiten Vihreille ja siirrytään johonkin Itä-Helsingin korttelikapakkaan. Juttutupahan on aivan vihollisen alueella.

Vasemmistoliitto näyttää olevan pahimmassa jamassa, millään puolueella eivät mieskannattajat ole keskimäärin niin vanhoja kuin heillä. Vasemmistoliiton ajatusten profiili äskeisessä Hesarin julkistamassa vertailussa oli hyvin samanlainen kuin Vihreillä. Ehdotankin, että Vihreät kommunistit ja punaiset kommunistit liittyvät yhteen. Näin puolueen ikäjakaumakin tasaantuu kauniisti, ja samoin sukupuolijakauma.

Perussuomalaiset ovat kasvava nuorehkojen suhteellisen pienituloisten miesten työväenpuolue. Tälle kannattajakunnalle puhumisessa on todella haastetta muille puolueille. Asiat on sanottava suoraan – sekä hyvät että huonot. Toni Halmeen kannatus aikanaan oli tästä jo ennusmerkki.

Vihreistä jo tulikin sanottua aikalailla. Ehdotan, että he skaalaavat alas riivinrautamaista oikeassa olemisen naisylimielisyyttään. Anni Sinnemäki voisi pehmentää Pikku-Myyn kiukkuista imagoaan ja äänenkäyttöään. Arvioni todellakin on, että naisten ja miesten ajatusmaailmat tulevat jatkossa lyömään voimakkaammin vastakkain politiikassa. Varsinkaan miehille se ei lupaa hyvää. Ei Vihreilläkään tule olemaan helppoa, jos se heidän lupaamansa kasvihuoneilmiö ei meille tulekaan.

Päivitys USA:sta 12.6.2009. USA:n Gallup on tutkinut myös sikäläisten puolueiden kannattajien sukupuoli- ja ikäjakaumia. Yllätys-yllätys … havainnot ovat samansuuntaisia kuin ylle olen kirjannut. “A recent Gallup analysis confirmed the existence of a fundamental gender gap in American political party identification today.” Siellä naiset ovat selvästi miehiä useammin demokraattien kannattajia. Taitaa olla sukupuolten sota sielläkin odotettavissa politiikassa!

Avainsanat: · , , ,

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.