Sinkko.org Mediaräppänä

Mediaperheen näivettynyt pää-äänenkannattaja

Sinkko.org Mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Kimmo

Korjausvinkkejä – Electrolux ERE3500X ja AEG Santo

29. Joulukuuta 2008 · Ei Kommenttia

Kyseisessä jääkaapissa tuntuu olevan tyyppivikana ns. discovalosyndrooma, eli valot alkavat vilkkumaan oven ollessa auki. Tauti etenee lopulta niin, että kaappi lakkaa kylmenemästä ja pelkästään naksuu (kunnes kompressori sanoo sopimuksensa irti tai menee ylikuormitussuojalle, jos sellaista on). Vika on yleensä häiriönpoistokondensaattorissa (polko), joka on melko helppo vaihtaa.

Tästä löydät linkin keskusteluun Suomi24:ssä AEG Santo ja Electrolux ERE jääkaappeja vaivaavasta viasta. Koneisto (elektroniikka) on samaa “laatutavaraa” Espanjasta. Polko kestää n. 2-3 vuotta, jonka jälkeen diskoilu alkaa ja lopulta lämpiäminen.

Huolto maksaa (ellet saa sovittua tyyppivian takia soviteltua maksua) n. 300 euroa. Matka ja “kustannusarvio” n. 100 eur, varaosa 40-240 eur (samasta kortista vähän hintavariaatiota) ja työtä loput. Työtä osaavalle hommaa riittääkin useammaksi minuutiksi, varsinkin kun huoltomies vaihtaa koko logiikkakortiksi nimetyn piirilevyn sälöineen. Kotiasentajan tarvitsee irroittaa piirilevy ja vaihtaa juottamalla kyseinen polyesterikondensaattori.

Huom! Kyseisen huoltotoimenpiteen saa suorittaa ainoastaan sähköasentaja, sillä kyseessä on 230v asennus. Lisäksi jääkaappia saa maahantuojan mukaan huoltaa ainoastaan valtuutettu huoltoliike. Muut toimivat omalla vastuullaan. Rock rock.

Varaosan 1 µF 250V R27,5 tai 1 µF 400V R27,5 polyesterokondensaattorin löydät esim. Partcosta, hintaan 1,50 eur + alv. Kannattaa ostaa muutama kerralla 🙂

Kuvalliset ohjeet täältä (Electrolux). Vaihtoehtoiset ohjeet täältä (Santo).

In English: There is a common and well-known problem with these fridges (AEG and Electrolux) which is caused by a defected polyester capacitor in the “logic board” of the device. Symptoms are blinking lights and clicking sounds from the top of the device. In the last phase of the disease, the compressor cannot start and the fridge starts to lose the cold. This problem can be easily (well quite) fixed by replacing the faulty component. This is also way cheaper than calling a serivice person, since they will replace the whole board. It will cost around 300 Euros, including work and expenses. You need a new 1 µF 250V R27,5 or 1 µF 400V R27,5 polyester capacitor (price 1,83 Euros including tax). Take a look of the pictures in this article to get the work done. Note: This is a high-voltage device 230volts and maintenance work should only be done by an authorized person. There is a severe risk of death and fire, since electricity is Evil 🙂 The design of the board (or what?) causes the capacitor to fault again in about 2-3 years time. My ERE3500X fridge is 4 years old, and has been fixed twice. Quite sharply after two years elapsed the problem comes back.

Avainsanat: · , , , , , , , , , , , , ,

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.