Sinkko.org Mediaräppänä

Mediaperheen näivettynyt pää-äänenkannattaja

Sinkko.org Mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Risto

Tarinaa eräästä sikasikajahdista

27. Maaliskuuta 2008 · Ei Kommenttia

Kun itsekin olen käynyt villisikajahdissa Virossa en voinut olla huomaamatta päivänä muutamana Iltalehden juttua “suomalaisista metsästäjistä rääkkäämässä villisikaa Virossa”.

Sikajahtia Virossa

Jutussa oli linkki videoon Postmees-lehden sivuilla. Myöhemmin lehti uudisti juttuaan ja esitti videosta eri version.

Iltalehden mukaan “suomea puhuvat metsästäjät” esiintyvät videolla. Kuvan katsominen herätti heti epäilyksiä miesten – joista toinen on pikemminkin nuoren pojan näköinen – kansalaisuudesta. Vaatteiden ja varusteiden perusteella he ovat enemmänkin virolaisen näköisiä, ja niinhän asia varmistuikin sitten Eestin Päivälehden jutusta.

Ajomiehet

Sikaa korvista roikuttava mies oli virolainen ajomies. Videolla kuuluu kyllä suomeakin, mutta suomea puhuvia miehiä ei kuvassa näy – he olivat todennäköisesti videolla näkyvien koirien omistajia. Koko homman idea taisikin olla koirien “kouluttaminen”. Noin toimittaessa sika – tai paremminkin porsas – huusi niin kuin sikaa tapettaisiin, jos lainaan hieman sananpartta kadonneesta kansanperinteestä. Video on kuvattu tämän vuoden (2008) tammikuussa Saarenmaalla virolaisen kaupallisen metsästyksen järjestäjän hoitamalla matkalla. Firman nimi kyllä mainitaan Postmeehen jutussa, ja kun googlasin firman sivut, löytyi siellä kyllä kaikenlaista kuva-aineistoa. Yllättäen nyt muutaman päivän päästä sivut ovat nurin, joko firma sulki ne itse tai sitten ne on hakkeroitu nurin. — Nyt myöhemmin on ilmennyt, että sivut on siirretty – pahoittelun kera – käyttäjätunnuksen ja salasanan taakse. Varmaan aivan järkevää firman itsensä kannalta.

Päivälehden mukaan koko revohka johtaa tutkintaan. Oikein niin, tuolla tavalla toimien pilataan kaikkien kunnollakin toimivien metsästäjien maine ja hankaloitetaan ihan turhaan metsästystä ja metsästysmatkojen järjestämistä Viroon. Kyllä villisikoja voi metsästää ihan lakeja, sääntöjä ja hyvää metsästysperinnettä noudattaenkin.

Hesari uutisoi 3.4.2008, että suomalaisille metsästäjille ei tule syytteitä.

Täällä on pieni juttu omasta jahdistamme.

Avainsanat:

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.