Moxa UC-7420+ sulautetun Linux purkin mukana tulee esikäännetyt kehitystyökalut 2.6.10 kernelille. Toimivat suoraan muinaisessa Fedora FC5:ssä, mutta kenties muissakin.
Miten sitten käännän näillä ohjelman Moxalle ? Asenna Moxan CD-ROM:ilta roottina työkalut suorittamalla tool-chain/Linux/xscale_be_1_1.sh. Oletusasennuspaikka on /usr/local/xscale_be ja sen alta löytyy hakemisto sitten armv5teb-montavista-linuxeabi. Siltä löydät /bin ja /lib hakemistot, joita tarvitset kehittämiseen. Binistä löytyvät tutut gcc, ar, as, cpp, g++ ja niin edelleen.
Täydellisessä maailmassa ohjelmiston kääntäminen onnistuisi asettamalla ympäristömuuttujaan CC tuo XScale kääntäjän polku sekä komentamalla configure skriptille esim. –build=i686-pc-linux-gnu –host=armv5teb-montavista-linuxeabi –target=armv5teb-montavista-linuxeabi –enable-strip –enable-static.
Käytännössä vaan tuotettu Makefile sisältää erilaista kovakoodattua viittausta CPP:hen ja muihin lisätyökaluihin. Käy siis tiedosto läpi ja käännä käännöstyökaluviittaukset osoittamaan Toolchainiin. Aika monet Makefilet jättävät stripin ajamatta uudelle binaarille, joten jos käännetyn ohjelman koko on posketon, aja strip vielä binaareille manuaalisesti.
Aika monet ohjelmistot kääntyvät melko kivutta tällä metodilla (esim. Nut-2.4.1, ltermcap, ncurses, MicroEmacs, …)
Aika kätevä tapa on kirjoittaa Makefileen “install” osio, joka kopioi suoraan scp:llä binaarit Moxaan haluttuun hakemistoon.
Toinen lähestymistapa on käyttää OpenEmbedded kehitysympäristöä, joka osaa ristiinkääntää ohjelmistoja todella automatisoidusti. Katso asennusohjeita täältä.
0 kommenttia tähän mennessä ↓
Miksei kukaan kommentoi...
Kirjaudu kommentoidaksesi.