Sinkko.org mediaräppänä

Mediaperheen pää-äänenkannattaja

Sinkko.org mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Kimmo

HDMI yhden CAT-5e kaapelin kautta

9. Helmikuuta 2011 · Ei Kommenttia

Jos haluat sijoittaa medialaitteet pois olohuoneesta, eikä HDMI -kaapelin vetäminen ole mahdollista, löytyy jo monia ratkaisuja. Esimerkiksi CAT -kaapelointia voi käyttää HDMI:n siirtämiseen. Valitsin itse yhtä CAT-5e/6/7 kaapelia käyttävän ratkaisun, koska tarvitsin rasian toisen linjan muuhun käyttöön.

Laite toimii kuten lupaa, joskin n. 30 metrin, rasian ja ristikytkennän kautta en saa CAT-5e tasoista talokaapelia käyttäen siirrettyä 1080p kuvaa. 720p ja 1080i kuitenkin toimivat moitteetta. Lähetinpäälle voi opettaa käytettävän TV:n EDID -datan helpolla toimenpiteellä. Ilmeisesti tarpeen, koska muut muuntimet näyttävät käyttävän toista CAT -kaapelia nimenomaan DDC -datan kuljettamiseen. Tässä käyttötapauksessa ei EDID -toiminnallisuudesta ollut hyötyä, koska DVI-HDMI-muunnin ei EDID:iä päästänyt oikein läpi.

Kyseiset laitteet saa tilattua vaikkapa hdcable.co.uk:sta. Erittäin positiivinen verkkokauppakokemus ja laitteet saapuivat kahdessa arkipäivässä!

Muuntimia löytyy yhdelle ja kahdelle CAT -kaapelille, EDID proxy -toiminnolla ja ilman. Myös HDBase-T muuntimia on jo saatavilla, joskin kovaan hintaan.

Kannattaa kysyä suomalaiseen pistokkeeseen käyvää verkkolaitetta, ellet halua korvata mukana tulevaa muuntajaa toisella. Muuntaja on 100-240V malli, mutta pistoke tietysti UK -tyyppinen. Ulostulo 5V 1A.

Avainsanat: · , , , , , ,

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.