Sinkko.org mediaräppänä

Mediaperheen pää-äänenkannattaja

Sinkko.org mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Kimmo

DVI HDMI:ksi SPDIF audion kanssa

9. Helmikuuta 2011 · Ei Kommenttia

Mac minin DVI -lähtö on helppo muuntaa sovittimella HDMI:ksi. Perussovittimen löytää mistä vain, alle 10 euron hintaan. Mutta entäs, jos haluat insertoida/embedata siihen myös audion ? Silloin tarvitset vaikkapa tällaisen, joka yhdistää Toslink (SPDIF) signaalin HDMI:hin DVI:n ohella. Sovittimen hinta n. 60 euroa.

Kyseisen laitteen saa tilattua vaikkapa hdcable.co.uk:sta. Erittäin positiivinen verkkokauppakokemus ja laitteet saapuivat kahdessa arkipäivässä!

Tässä nimenomaisessa muuntimessa on se ongelma, että sen läpi ei kulje EDID -data DVI:lle päin. Käytännössä siis Mac ei tunnista “monitoria” ja tarjoaa vain laimeita VESA -perusnäyttötiloja. Tarvitset siis OSX:lle apuohjelman, jolla saat pakotettua haluamasi resoluution käyttöön. Esimerkiksi SwitchResX.

Kannattaa kysyä suomalaiseen pistokkeeseen käyvää verkkolaitetta, ellet halua korvata mukana tulevaa muuntajaa toisella. Muuntaja on 100-240V malli, mutta pistoke tietysti UK -tyyppinen. Ulostulo 5V 1A.

Avainsanat: · , , , , ,

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.