Sinkko.org Mediaräppänä

Mediaperheen näivettynyt pää-äänenkannattaja

Sinkko.org Mediaräppänä header image 2

Artikkelin kirjoitti Kimmo

Kannel, Nut ja UPS, kaunis yhdistelmä

11. Kesäkuuta 2009 · Ei Kommenttia

Nuts for nutcase

UPS -laitteet ovat nykyään edullisia ja vakavasti otettavalle nörtille pakkohankinta. UPS laitteen hankkimisen jälkeen säädä homma kuntoon, Linuxille ja Macille löytyy mainio paketti Networking UPS Tools. Nut:in avulla automatisoit toiminnot sähkökatkon sattuessa. Paketti osaa hallitun alasajon, useiden koneiden hallitun alasajon verkon kautta, useiden UPS:ien hallinnan ja niin edelleen. Paketissa on seikkaperäinen dokumentaatio, joskin sikäli raskas, että asentamiseen ja säätämiseen uppoaa helposti pari iltaa…

Nut-2.4.1 kääntyi Fedorassa suoraan, mutta Debian etch vaati ainakin pkg-configin ja libneon25-dev:in asentamisen. Config skripti ei noista ongelmista kuitenkaan osannut järkevästi kertoa, vaan loi epätoimivan Makefilen.

Virran jakelun tapahtumista on tietysti kiva saada SMS -viestejä. SMS viestien lähettely ja vastaanotto onnistuu mainiosti Kannel SMS Gatewayllä (etchiin heittämällä). MMS viestit otat käyttöön Mbunin avulla. Helpoimmalla pääset, kun etsit vanhan Nokian puhelimen ja siihen RS-232 piuhan. Toimii todella hyvin.

Nuttia jos virität ja jos omistat vanhan Powerware/Eaton 9110 UPS:in, saatat tarvita ohjeita epästandardin RS-232 piuhan kolvaamiseksi. Kuva LanSafe kaapelista täällä.

Avainsanat: · , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommenttia tähän mennessä ↓

  • Miksei kukaan kommentoi...

Kirjaudu kommentoidaksesi.